Util - un bun profesionist
repara orice este legat de mecanica fina

Util - Ai un telefon defect, o tabletă defectă sau un computer care cere modernizare, IATĂ SOLUȚIA

HARTA METEO

foarte interesantă

ULTIMELE   ADAUGARI

 

ZODIAC

«  Septembrie 2022  »
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Ecran initial ECRAN INITIAL Ce ne trimit colegii
Material trimis de colegul nostru dr.ing. Ionel Aurel

Era o vreme, în ţara asta...
de Marin Sorescu
Era o vreme când singurele sirene pe care le auzeam erau cele de  dimineaţa şi de la ora 15 când la Electro sau Oltcit  se anunţa  începutul sau sfârşitul unei zile de muncă.Era o vreme în ţara asta când cine termena liceul si intra la facultate era privit cu admiraţie şi i se spunea cu respect, "domnul inginer sau domnul profesor, sau domnul avocat. Când unul dintre ei, la cam 10-15 ani de activitate îşi dădea şi lua (dacă îl lua) doctoratul tot oraşul  se uita la el ca la Dumnezeu. Era o vreme în ţara asta când dacă vedeai o maşină pe stradă ştiai că cel care se află în ea a muncit ca să o cumpere sau este vreun boss de la partid. Mai târziu  au apărut şi norocoşii câştigători  la cecuri sau loz în plic, dar îi puteai număra pe degetele la o mână într-un judeţ. Şi mai era o categorie cu maşini, cei care lucrau în comerţ sau alimentaţia publică. Era o vreme în ţara asta  când dacă vedeai pe cineva pe stradă între 8 şi 16, te gândeai că este în concediu, libere, sau e bolnav săracu om şi merge la doctor.Era o vreme în ţara asta când dacă vedeai un poliţist pe stradă mergeai liniştit să îi ceri o informaţie, sau daca voiai să te plângi de ceva, erai ascultat. Era o vreme în ţara asta când dacă ajungeai la spital cu cineva şi trebuia operat, îţi era frică să vii cu o floare la asistente sau cu o cafea sau o sticlă de whisky la doctor, şi le mascai neîndemânatic -ca toată lumea - în ziar, sub haină convins că nu ştie nimeni ce e  umflătura aia, de la piept. Când te întorceai fericit că nu te-a prins nimeni şi te întâlneai cu altul umflat în piept te uitai superior şi zeflemitor la el gândind "ia uite şi la fraierul ăla, merge cu sticla ascunsă la piept are impresia că eu nu ştiu că o duce lu dom doctor. !"
Era o vremeîn ţara asta când la şcoală, copiii mergeau în uniformă şi cum vedeai unul pe stradă în timpul orelor ştiai că "este unul din ăia de chiulesc sau nu le place şcoala" şi te uitai atent la el să vezi dacă nu e cumva copilul vreunui coleg de fabrică. Şi ce bătaie lua acasă dacă afla tacso că  a chiulit.
Era o vreme în ţara asta când abia aşteptai să intri în câmpul muncii, să te angajezi undeva, să îţi faci raport pentru locuinţă şi să aştepţi cu înfrigurare, dar temei, să ţi se repartizeze una, ca să te poţi însura, să te aşezi şi tu la casa ta, să îţi întemeiezi o familie. Dacă nu aveai, nu prea îţi ardea de însurătoare, că nu se uita nimeni la tine fără serviciu şi fără casă, că nu erai de viitor.
Era o vremeîn ţara asta când băieţi deştepţi erau consideraţi cei care ştiau carte, dar să o citească, nu să o joace, făceau o facultate şi terminau primii. La ei se uita lumea cu admiraţie: "ăsta  e a lu Ilie de la sculărie. A terminat primul facultatea, l-au luat ăia la Bucureşti. Eheeeeeeeeeeee, o să ajungă mare, e dăştept"
Era o vreme în ţara asta când dacă te întâlneai cu un cunoscut pe stradă, te opreai bucuros să mai schimbi o vorbă, să mai auzi un banc, să te lauzi cu ce ai mai făcut sau să îi spui cum a fost în concediu la Mamaia, să te mândreşti că ai fost promovat sau ţi-a luat copilul la liceu, sau să îl inviţi peste o lună la ziua ta sau nunta copilului. Era o vreme în ţara asta când veneai de la serviciu, băgai repede o ciorbă caldă în tine şi ieşeai în faţa blocului "la una mică cu băieţii". Una mică putea fi o minge, o ţâgară, o tablă, o bere, o şuetă, după priceperile fiecăruia, dar nu era unu să nu facă "una mică" cu prietenii. Era o vreme în ţara asta când mergeai liniştit pe stradă, nu îţi era teamă că te opreşte careva să te întrebe cât e ceasul sau de ce nu ai moţ la bască.Era o vreme când lumea întorcea capul după militarii care  treceau cântând sau în pas de defilare de la instrucţie, acolo unde aceştia erau nevoiţi să treacă prin oraş şi auzeai pe câte cineva spunând cu mândrie"uite mamă, trece armata".

Astăzi din două în două ore se aud sirenele celor de la ambulanţă, de la smurd, sau de la pompieri care anunţă  începutul unei nenorociri sau sfârşitul unei  vieţi sau destin. 
Astăzi, toată lumea termină liceul, ia bacalaureatul pentru că s-a dat lege să nu fie nici un analfabet fără bacalaureat, iar facultatea a devenit locul unde se pun la cale cele mai tari chefuri şi se adună puştoaice pentru "o linie".
Astăzi nu mai poţi merge pe trotuar pentru că nu mai ai loc de maşini staţionate şi şoferi grăbiţi.
Astăzi străzile sunt pline de oameni care în nici un caz nu merg la serviciu, dar nici la doctor. Toată lumea e în concediu fără plată.
Astăzi când vezi un poliţist pe stradă te uiţi speriat să vezi pe cine urmăreşte sau îl ocoleşti să nu îţi dea vre-o amendă aşa, pentru că l-ai deranjat când te-ai uitat la el. De regulă unde e gâtuit traficul, vei găsi un poliţist în intersecţie, "fluidizând circulaţia".
Astăzi când mergi la spital, nu mai mergi cu sticla ascunsă sub haină. Când intri la medic în cabinet înainte de a da cu bună ziua trebuie să dai cu plicul.  Nu mai vezi pe nimeni cu pieptul umflat toată lumea intră cu sacoşe burduşite. Nu se mai uită nimeni chiorâş, toţi paznicii ştiu că ai acolo feşe, vată, antibiotice, cearceafuri, dezinfectant, medicamente, analgezice, perfuzii, pungi cu plasmă pentru operaţie.
Astăzi când vezi copii de şcoală, te întrebi dacă merg la şcoală sau la discotecă, ţinuta este aceeaşi, machiajul la fel de strident, rucsacul din spate are un caiet şi  laptopul, ipodul, ifonul, sau tableta.
Astăzi tinerii nu mai au nevoie de serviciu ca să îşi întemeieze o familie, doar de bani de la babaci şi îşi întemeiază câte o familie pe săptămână fără acte, fără biserică, fără serviciu. Fetele abia aşteaptă să fie neveste sau nevestite la câte cineva, cine nu are câte un "ma man"  este ori urâtă cu crengi ori "tută".
Astăzi băieţi deştepţi sunt cei fără carte, care reuşesc să "se învârtă" sau sunt  "băieţi de băieţi deştepti" care obţin bani uşor din "afaceri" cu fraierii. Cu cât păcăleşti sau furi mai mult, cu atât eşti mai deşţept.
Astăzi când te întâlneşti cu un cunoscut pe stradă, îl ocoleşti ca să nu te întrebe cum o mai duci, sau să nu îţi ceară bani cu împrumut, să nu te invite la o nuntă.
Astăzi oamenii nu se mai întâlnesc în faţa blocului, le e ruşine să se întâlnească şi la gunoi, se uită fiecare pe geam să se asigure că nu e nimeni să se uite în gunoiul lui amărât sau să observe că nici câinii vagabonzi nu zăbovesc lângă resturile lui, pentru că nici oase nu mai sunt în gunoi. Cel mai mult oamenii stau ascunşi în casă sau pleacă "la ţară" de zilele onomastice, ca să nu se trezească cu invitaţi nepoftiţi. Nimeni nu mai zâmbeşte toată lumea circulă cu capul în jos de ai zice că toţi au pierdut câte un galben şi îl caută disperaţi. Te mir că nu se dau cap în cap.
Astăzi ieşi din bloc şi după doi paşi apare unul cu un cuţit sau un pistol ţi-l pune la gât şi te întreabă de ce te-ai însurat  cu  nevastă-ta, nu ştiai că era prietena lui?
Astăzi când lumea aude de armată întoarce capul pentru că "ăştia au tras în noi în 89" şi acum "au pensii nesimţite".
Oare ce va fi mâine  ? Va mai fi ţara asta ?
Material trimis de colega noastra ing. Elena Mateescu

O TAINA MEDICALA!
Sarea din sange!!!
SECRET ANTICANCER
O TAINA MEDICALA!
Va dezvaluim azi o taina tinuta cu mari eforturi si multi bani departe
de urechile si ochii "prostimii".
Lipsa sarii din sange!!
Interesant, dar LOGIC.
Aceeasi problema cu tensiunea arteriala: inainte 130/80 era tensiune
de aviator, acum este limita superioara a "normalului".
Sa aiba aceeasi justificare? Va dezvaluim azi o taina tinuta cu mari
eforturi si multi bani departe de urechile si ochii "prostimii".
Excesul de sare, zahar si grasimi, dauneaza grav sanatatii !
Asta da avertisment medical!
Ce înseamna exces nu ne explica însa nimeni!!!
La prima citire, exces înseamna.prea mult, dar raportat la greutatea
fiecaruia!!!
Între copilul de 20 de kilograme si adultul de 80 sau 120 de
kilograme... e o marja de eroare foarte mare, ca sa pronunti exces,
sau sa recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi.
Între omul de la munte... care bea apa puternic magnetizata si aproape
pura si cel de la ses sau de la oras care primesc apa cea mai infecta,
cel de la munte va "dizolva" si elimina mult mai repede chimicalele!
Nu uitati ca nu suntem la fel, ca nu avem aceeasi grupa sanguina, ca
difera si RH-ul - purtatorul de oxigen din sange!
Unii au în sânge predominant Cuprul (RH negativ) altii, cei mai multi,
au Fierul (RH pozitiv)! Nu uitati ceea ce multi vor sa ascunda:
- orice reactie a apei cu sarea produce... caldura!!!
Iar sarea formeaza pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce
de... 11 000 de ori viteza transferului informational catre creier!!!
Mai simplu spus, lipsa sarii din sânge...prosteste!!!
Intuitia îmi spune ca asta este scopul lor real: sa devenim legume!
La munca si înapoi acasa, la televizor, unde ni se repeta zilnic
prostiile astea: excesul de sare zahar si grasimi dauneaza grav
sanatatii!
Dar excesul de alcool, tutun si medicamente?
De ce nu se fac campanii la TV cu acest subiect?
De ce nu se fac campanii contra drogurilor ???
Nu este vorba de boala si moarte, mai ales în rândul tinerilor?
Ba da!
Dar este vorba si de bani, de multi bani, atât de multi încât viata
copiilor si a tinerilor...nu mai conteaza!!!
Este vorba de profituri imense, accize si taxe!
Si în fond este bine sa ai multe "legume" în sistem!
Pentru ca legumele îsi platesc taxele la zi!
Amintiti-va!
Ce face medicul prima data când ajungi în spital?
Îti schimba regimul alimentar: fara sare!!!!
Adica taie legaturile informationale cu creierul, ca sa poata trimite
medicamentele peste tot în corp.
Amorteste creierul pentru ca altfel, acesta, ar reactiona imediat la
chimicalele administrate!
Ar declansa alergii!
Dar zaharul?
Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii!
Nu vorbim de "clasicul" zahar alb, tos, chimizat la maxim!!!
Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei!
Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine, naturala!
Glucoza participa direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN)
adica a evolutiei.
Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentratia, vin din
zaharurile naturale!
Si evolutia dv. Genetica!

Grasimile ?!
Sa vedem ce spun studiile!
Colesterolul ajuta la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale si în ovar!!!
Colesterolul este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformarii de catre ficat în acid biliar.
Nivele joase ale colesterolului, induse cu ajutorul medicamentelor,
duc la aparitia depresiei, comportamentului violent, sinucidere,
cresterea riscului de infarct miocardic si mai ales o slaba
functionare a sistemului imunitar.
În trecut, cineva cu un regim alimentar ce continea 300 mg de
colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe
decilitru de sânge, era considerat normal.
Asta pâna când, cei de la OMS, au hotarât sa schimbe normele!
Sa le coboare la 200!
Imediat, au aparut 36 de milioane de "bolnavi", si 4,3 de miliarde de
dolari pe an, câstig, dintr-un foc!.
Între vrajeala stiintifica a unora si intuitia lui stramoseasca, ciobanul român a ales intuitia!... tot cu slanina, pita, ceapa si palinca traieste!
Nu face exces si traieste mult si bine... cum ati vrea sa-si creasca
altfel oile, sa lupte cu frigul, cu ploile, cu lupii?
Si toate astea pâna pe la 60-70 de ani... cu un cojoc mitos de 40 de
kilograme pe umeri si bâta în mâna?
Acum, trageti dvs concluziile.
APA.
*Ce face apa daca e bauta inainte de a manca si imediat dupa masa!*
Un articol foarte bun.
Nu doar despre apa calda dupa mancare, dar si despre atacul de cord.
Chinezii si japonezii beau ceai fierbinte in timpul mesei, nu apa rece.
Poate e timpul sa adoptam *obiceiul lor* la masa.
Pentru cei carora le place sa bea apa rece, acest articol li seadreseaza direct.
Este frumos sa bei un pahar cu apa rece dupa masa, dar apa rece
solidifica hrana uleioasa pe care tocmai ai inghitit-o.
Va incetini digestia.
Cand aceasta reactioneaza cu acidul, se va rupe si va fi absorbita
de*intestine* mai repede decat mancarea solida.
Trece in intestine si foarte rapid se transforma in grasime si duce la *cancer*.
Este cel mai bine sa se bea supa fierbinte sau apa calda dupa mancare.
Simptome comune de atac de cord.
Un punct serios referitor la atacul de cord.
Ar trebui sa stiti ca nu fiecare simptom de atac de cord este *durerea
bratului stang*.
Atentie la dureri intense *in zona falcilor*.
S-ar putea sa nu aveti niciodata prima *durere in piept* in timpul
atacului de cord.*Nausea* (ameteala) si *transpiratia intensa*sunt tot
simptome comune. 60% din cei care au atac de cord in timpul somnului
nu se trezesc.
Durerea la falci te poate trezi din somnul adanc.
Sa fim atenti.
Cu cat stim mai mult, cu atat avem mai multe sanse de supravietuire.
Un *cardiolog* spune ca fiecare care citeste acest mesaj si-l trimite la cativa  oameni poate salva cel putin o viata.
Citeste si trimite unui prieten.
Ar putea salva o viata.
Deci fii un prieten adevarat si trimite-l tuturor prietenilor tai.
Secret dezvăluit
Licoarea ce ne-ar scăpa de coşmarul chimioterapiei
Zilnic, în jurul nostru mor striviţi de necruţătoarea boală canceroasă prieteni, rude sau colegi.
Cu toţii îşi leagă speranţele de chimioterapie, metodă terapeutică folosită în lumea întreagă, crezând că această metodă îi va ajuta să scape de cumplitul flagel.
Este cutremurătoare suferinţa bolnavilor de cancer întâlniţi în secţiile de oncologie!
Am cunoscut atâţia bolnavi de cancer care înfruntă efectele secundare
ale acestei terapii, adulată şidispreţuită în egală măsură...
Uneori, după multă suferinţă,rezultatele chimioterapiei au prelungit viaţa unor bolnavi. Alteori, celula canceroasă hrăpăreaţă n-a mai dat nici o şansă bolnavilor.
O alternativă...
După ce ani de zile au spus pacienţilor că această terapie (chimioterapia) este singura cale pentru a încerca să se elimine cancerul, medicii de la Clinica John Hopkins din Statele Unite s-au hotărât să prezinte şi calea alternativă de tratament a cancerului. Într-un studiu, aceşti temerari specialişti, au prezentat efectele negative ale chimioterapiei. Printre altele, cercetătorii menţioneazăcă tratamentul prin chimioterapie care presupune "otrăvirea" celulelor canceroase cu rată mare de creştere sunt distruse şi alte celule cu creştere rapidă din măduva
spinării, tractul gastro-intestinal etc., iar organe importante cum ar fi ficatul, inima, rinichii sau plămânii sunt iremediabil afectate.
Specialiştii renumitei clinici au demostrat că o metodă modernă în lupta cu această cumplită boală poate fi aceea a înfometării celulei canceroase.
De aceea medicii au prezentat alimentele care trebuie evitate, tocmai
pentru a împiedica celula canceroasă să se multiplice.

Dar există un miracol anticancer, păstrat în mare secret.
O sursă de mare încredere, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, ne-a transmis o informaţie care ne-a tăiat respiraţia!
Două ingrediente la îndemâna oricărui bolnav de cancer reprezintă o alternativă sănătoasă la chimioterapie.
Timp de trei ani, în America , s-a experimentat un produs natural, foarte simplu şi foarte eficient, pe un lot de 70.000 de subiecţi.
Rezultate remarcabile !
O limonadă a fost administrată bolnavilor de cancer: celor care au făcut chimioterapie , dar şi unui număr semnificativ din lotul martor, care n-a început acest tratament.
Rezultatele au fost uluitoare: starea de sănătate a bolnavilor din fiecare grupă s-a îmbunătăţit în mod remarcabil şi boala n-a mai recidivat.
În cazul bolnavilor care se temeau că zilele lor sunt numărate, boala n-a avansat şi nu s-au observat metastaze.
Tratamentul este benefic şi ca metodă de prevenţie.
Preparatul poate să ucidă celulele canceroase şi este de10.000 de ori
mai eficient decât chimioterapia.
Lămâia are numeroase proprietăţi terapeutice şi studiile au dovedit că modestul fruct este un remediu împotriva cancerului, remediu verificat
în diferite forme de cancer.
După mai bine de 20 de probe de laborator, realizate începând din anii 1970, frotiurile au arătat că extractul de lămâie distruge celulele maligne în 12 tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de plămâni, de sân, de prostată şi de pancreas.
În comparaţie cu produsul Adryamicin, un drog chimioterapeutic, folosit în mod uzual, extrasul din lămâie cu bicarbonat acţionează de10.000 de ori mai bine, încetinind creşterea celulelor canceroase, spun specialiştii.
Şi mai uimitor este faptul că limonada aceasta distruge doar celulele maligne, dar nu le afectează pe cele sănătoase.
În privinţa bicarbonatului de sodiu, acesta schimbă PH-ul corpului şi
se afirmă că este de mare folos în toate formele de cancer.
Mod de preparare
Extrasul de lămâie cu bicarbonat, alternativa naturală la
chimioterapie se prepară astfel:
- într-un litru de apă, se fierbe timp de un minut, coaja unei
lămâi,apoi se lasă la macerat, de seara până dimineaţa.
- în dimineaţa zilei următoare, lichidul se filtrează.
În acest macerat se stoarce sucul lămâii, se adaugă miere (după gust)
şi o linguriţă de bicarbonat.
Bolnavii trebuie să consume zilnic un litru de limonadă preparată în acest mod.
De asemenea, leacul miraculos se poate administra preventiv, fiind un
tonic pentru întregul organism.
O persoană puternică ştie cum să îşi ordoneze viaţa.
Chiar şi cu lacrimi în ochi, tot are puterea să spună zâmbind "e în ordine".
Trimite asta unei persoane puternice.
Eu tocmai am făcut-o.
Dumnezeu este bun.
Schimbarea e pe drum.
Domnul vede tristeţea noastră şi ne spune că greul a trecut.
Dacă tu crezi în El, trimite acest email la cat mai multe  persoane, inclusiv mie.
Atenţie la ce se va întâmpla în 30 de minute!
Fii onest şi trimite la cei care te-au făcut să zâmbeşti anul acesta!
Vei fi surprins de ce primeşti înapoi.
Mulţumesc că m-ai făcut să zâmbesc.
Iubeşte, râzi, trăieşte!
"Viaţa nu este despre cum supravieţuieşti în furtună, ci despre cum
dansezi în ploaie."