Util - un bun profesionist
repara orice este legat de mecanica fina

Util - Ai un telefon defect, o tabletă defectă sau un computer care cere modernizare, IATĂ SOLUȚIA

HARTA METEO

foarte interesantă

ULTIMELE   ADAUGARI

 

ZODIAC

«  Februarie 2023  »
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Ecran initial BUNICI , COPII si NEPOTI

FOLOSIREA RATIONALA A E-MAIL-ULUI

FOLOSIREA RATIONALA A E-MAIL-ULUI

Acest mesaj contine cateva sfaturi importante pentru folosirea e-mail-ului.

 

Gasiti-va cateva minute pentru a le citi. Si apoi - urmati-le!

1. Ce este un SPAM?

Prin definitie, el este un mesaj NESOLICITAT, de obicei un mesaj publicitar (ceva de genul "Deveniti milionar in timp ce dormiti") sau, înca si mai perfid, "umanitar" (precum "Copilul XY sufera de o boala incurabila").

2. Cum au aflat adresa voastra?

Cel mai adesea, ea se fura din mesajele care se trimit la mai multi corespondenti odata si care, la randul lor, sunt retrimise CU TOATA LISTA DE ADRES 959y2418j E DE E-MAIL VIZIBILA. Listele respective se vand sau se negociaza cu alti spam-eri.

3. Ce-i de facut pentru a evita spamul?

A. De fiecare data cand trimiteti un e-mail la mai multi destinatari odata si nu este necesar ca ei sa-si vada reciproc adresele, folositi modul BCC (Blind Carbon Copy). Acesta se gaseste in orice program de expediere a mail-urilor, dar trebuie activat. La Yahoo se afla deasupra lui TO: sub forma Add BCC. Apasati pe acest anunt si se deschide fereastra pentru BCC. Astfel, lista destinatarilor NU VA APAREA in continutul mesajului. FOLOSITI INTOTDEAUNA MODUL BCC!

B. Cand dati FORWARD (redirectionare) pe un mesaj, dedicati cateva secunde pentru A STERGE ADRESELE ce provin din emailul anterior! Este esential!

4. Ce sunt acele e-mail-uri de genul: Salvati saraca fetita bolnava de cancer?

TOATE aceste e-mail-uri care va cer sa faceti un FORWARD (redirectionare) sunt O MINCIUNA! Stergeti-le! Unele sunt virusate chiar fara voia expeditorului! NICIO COMPANIE (ca MICROSOFT, de exemplu) nu doneaza bani pentru redirectionarea acestor mesaje. NICIODATA SI NIMENI nu o face!

ATENTIE: circula si tot felul de felicitari ori filmulete distractive sau cu subiect moral sau religios, ca si avertismente care, la final, te indeamna sa le trimiti cat mai multor persoane, pentru le face placere sau pentru a ti se indeplini dorintele.

Acestea sunt "curate" - vorba vine!... - INTOXICARI si MANIPULARI!

Nu le retrimiteti - si, mai ales, nu la mai multe persoane odata si cu adresele la vedere!

5. Si virusii?

Nu deschideti (executati) si nu (re)trimiteti fisiere .exe sau .doc, decat daca sunteti siguri ca provin dintr-o sursa de incredere. Acestea sunt modurile tipice de infectare cu virus. Nu este suficient sa aveti un antivirus instalat, pentru ca INTOTDEAUNA antivirusii sunt ramasi in urma VIRUSILOR. Intr-o campanie de spam - in care sunt interesati atat cei care n-au altceva mai bun de facut, dar mai cu seama cei care compun si vand antivirusi la virusii lansati chiar de ei, intr-o zi se multiplica milioane de virusi, in timp ce antivirusii de-abia daca sunt detectati in cateva zile, iar uneori saptamani si chiar mai mult.

6. Ce este link-ul REMOVE dintr-un spam?

ESTE, DE ASEMENEA, O INSELATORIE! Atunci cand vi se trimite un spam (un e-mail nesolicitat) si vi se spune ca, daca vreti sa fiti eliminat de pe lista, sa raspundeti cu REMOVE, este numai pentru a verifica, din lista, care e-mail-uri sunt valabile. Raspunzandu-le, nu faceti altceva decat sa le confirmati ca adresa voastra este reala. Ei va trimit spam-uri in continuare, ba chiar vind adresa voastra de e-mail altor spam-eri. Nu raspundeti NICIODATA!

7. Ce altceva pot sa mai fac?

De fiecare data cand primiti un spam, puteti da un FORWARD (redirectionare) la adresele abuse@shopping.com sau postmaster@shopping.com. Acolo se vor ocupa ei de masurile ce trebuie luate contra spam-erilor.

Daca aveti un minut disponibil si doriti sa va convingeti si sa va lamuriti in detaliu, intrati pe http://www.wish.org/home/frame_chainletters.htm, unde se trateaza chiar acest gen de e-mail in lant. Iar despre cum se combate spam-ul, poti afla mai multe de la adresa http://spam.abuse.net/

Daca vei dori sa trimiti acest mesaj si altor persoane, mai ales mai multe odata, trimite-l, cum deja te-am sfatuit, cu BCC (copie oculta) si sterge, in prealabi, adresa expeditorului, caci daca nu o faci, aceasta va ramane inscrisa in corpul mesajului si va putea fi furata de spam-eri.

Exista, asadar, solutii de a opri aceste atacuri:

- Nu dati FORWARD (redirectionare) pe NICIUN E-MAIL IN LANT. Este cea mai buna forma de a va proteja prietenii.

- Daca, totusi, vreti neaparat sa dati FORWARD, trimiteti e-mail-ul cu adresele destinatarilor scrise NU in TO: ci în modul BCC (Blind Carbon Copy).

- Cand retrimiteti un e-mail cu FORWARD, stergeti mai intai din noul e-mail adresele posibililor expeditori anteriori. Altfel spus, nu lasati scrisa in e-mail nicio alta adresa, a nimanui, cu exceptia propriei voastre adrese. Astfel, nu veti "darui" spam-erilor adresele rudelor si prietenilor vostri.

- In ultima instanta: daca ati constatat ca adresa voastra este vizata si primit frecvent spam-uri, este preferabil sa o abandonati si sa va faceti un alt cont. Si, apoi, sa respectati sfaturile de mai sus!

ACEST MESAJ ESTE DISTRIBUIT PE INTREAGA RETEA DE INTERNET.

RASPANDESTE-L SI TU, DAR CU ADRESELE SCRISE IN BCC!