Util - un bun profesionist
repara orice este legat de mecanica fina

Util - Ai un telefon defect, o tabletă defectă sau un computer care cere modernizare, IATĂ SOLUȚIA

HARTA METEO

foarte interesantă

ULTIMELE   ADAUGARI

 

ZODIAC

«  Februarie 2023  »
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Ecran initial AVIZIER

ADĂUGAREA DIACRITICELOR

ADĂUGARE DE DIACRITICE LA TEXTE SCRISE IN WORD

Este cunoscut faptul că pentru cei ce editeaza frecvent texte in Word in limba română și nu sunt familiarizați cu utilizarea tastaturii setate pe RO, deseori adaugă diacriticele in text după editarea documentului. Vă recomand un program care face foarte bine adăugarea diacriticelor intr-un text dat.Totuși este bine ca după conversie să parcurgeți textul pentru a remedia eventualele confuzii (cu siguranță foarte rare)

Ce trebuie să faceți?

Descarcați utilitarul autocorect de aici.

Fisierul descarcat este o arhivă care prin despachetare va genera dosarul Autocorect care contine executabilul autocorect.exe pentru care este recomandat să faceti o scurtătură pe ecran. După lansare utilitarul prezintă o sumedenie de opțiuni și comenzi care nu trebuiesc luate in seamă in totalitate (cu timpul , daca apare nevoia de ceva mai aparte, vei căuta opțiunea)

Operarea textului

Ecranul va afișa o zonă mare pentru inserat textul in care cu optiunea paste sau comanda (CTRL+v) vom insera textul original pe care-l marcăm cu mausul parțial, sau cu (CTRL+A) in totalitatea lui, apoi din panelul din stânga vom acționa comanda DIACRITICE. Textul original se va modifica in text cu diacritice. Vom copia textul rezultat cu optiunea copy sau comanda (CTRL+c) și vom face paste sau (CTRL+v) in zona de destinație.

testat, merge  MRL