Util - un bun profesionist
repara orice este legat de mecanica fina

Util - Ai un telefon defect, o tabletă defectă sau un computer care cere modernizare, IATĂ SOLUȚIA

HARTA METEO

foarte interesantă

ULTIMELE   ADAUGARI

 

ZODIAC

«  Octombrie 2022  »
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ecran initial COLEGII din STRAINATATE

Colegi stabiliti in strainatate

Am gandit ca este bine sa avem si aceasta rubrica in care colegii nostrii care sunt departe geografic, sa aiba ocazia si posibilitatea sa se simta aproape sufleteste de noi cei de aici. In acest sens astept si din partea lor texte si fotografii  cu si despre ei , despre mediul in care traiesc. Am avut convorbiri telefonice cu trei dintre ei, anume cu ing.Betiu Alexandru  si ing.Constantin Valeriu stabiliti in Canada  si ing.Mircea Luchian stabilit in USA si am simtit dorinta lor de comunicare. Personal mi-ar face mare placere sa pot publica materialele trimise de ei.

Faptul ca saitul nostru  are un nume morfologic ne poate da speranta ca si fostii nostrii colegi straini  pot descoperi facil ca suntem prezenti pe net. Imi vine greu sa cred ca niciunul dintre ei nu va scrie in Google cheile de cautare foraj si 1965. Ramane sa vedem in contorul de tari din rubrica "Vizitatori"  din pagina initiala.


In situatia in care fostii nostrii colegi straini, sau cunoscuti  de ai lor,  descopera acest sait ii rugam sa ne scrie un mesaj la adresa Foraj1965@yahoo.ro sau prin serviciul de transmitere mesaje din meniul orizontal. Colegii la care facem referire sunt:  ing.Coranis Athanasis - Grecia, ing.Fadil Al Sanaffi - Irak, ing.Mohamed Atami Mohamed - Irak, ing.Moudjid Al Wibidi - Irak, ing.Rizopolu Sophia - Grecia, ing.Temelis Mihalis - Grecia,  ing.Mohamed Aboe Soudjak - Indonezia,  ing.Youarisch Bella - Irak.


For the abroad colleagues or their acquaintances that find out about our website we would like to ask them to contact us via email at  Foraj1965@yahoo.ro or  using the “ message” command located on the horizontal toolbar . The colleagues we are looking forward to hear from them are the following: ing.Coranis Athanasis - Grecia, ing.Fadil Al Sanaffi - Irak, ing.Mohamed Atami Mohamed - Irak, ing.Moudjid Al Wibidi - Irak, ing.Rizopolu Sophia - Grecia, ing.Temelis Mihalis - Grecia,  ing.Mohamed Aboe Soudjak - Indonezia,  ing.Youarisch Bella - Irak. 

 


UN MESAJ CARE NE BUCURA


                                             mesaj retransmis noua de colegul nostru Dr.ing Ionel Aurel


Colegul nostru a gasit pe contul sau de Facebook  la inceputul anului mesajul pe care in intregime il redam mai jos Dragi şi stimaţi colegi români,
Sunt un fost student albanez la Institutul de Petrol, Gaze şi Geologie (IPGG), din Bucureşti, grupa 236, Foraj.
Vă transmit de la Tirana cele mai frumoase urări de sănătate şi de succes în minunata activitate pe care sunteţi în curs de a o desfăşura cu devotanment, competenţă şi eleganţă. Am stat atunci doar un an de zile. Motivul revenirii în ţara mea era întreruperea relaţiilor diplomatice între Albania şi fosta Uniune Sovietică. În cursul şederii mele în România, am avut privilegiul să cunosc mai mulţi colegi excelenţi din toate punctele de vedere, printre care pe Ionel Aurel, o minte sclipitoare, un talent remarcabil, mai ales în matematică. Înainte de toate însă, a fost şi a rămas un suflet nobil, un demn reprezentant al nenumăratelor virtuţi şi al valorilor spirituale ale neamului românesc.
Un salut călduros!
Cu deosebită stimă,
Kopi Kycyku (Kuciuc)


mesaj retransmis noua de colegul nostru Dr.ing Ionel Aurel


Foarte putine despre Kopi Kycyku (Kuciuc)


A revenit in Romania în 1990. A lucrat la Universitatea din Bucuresti, ca prof la Catedra de filologie-istorie. A avut relatii de colaborare cu Constantinescu (fost presedinte), Tariceanu, M.Dinescu, ş.a. In 92-94 si-a adus si familia. Unul din baieti, Ardian Kuciuc  prozator, poet, dramaturg cu mare talent, decan la o facultate in Bucuresti. Kopi Kuciuc, colegul nostru, a locuit la Bucuresti, dar a colindat toata lumea la congrese (stie 5-6 limbi), pana in 2010 cand  s-a mutat la Tirana, baietii au ramas  aici.


 Mai jos, un fel de CV atasat (preluat din albaneza cu traducere automata, neprelucrat) la o lucrare a lui despre Stilisica italiană:

Kopi Kyçyku, născut în 1943 în Pogradec. A absolvit Facultatea deGeologie şi Mine şi istorie-filologie (arte lingvistice şi ramuri deistorie şi geografie). Este de doctorat şi universitar, membru fondator şi membru al Comitetului Internaţional de Coordonare alCentrului pentru Studii Etnice şi Comunicare Socială de laAcademia de Ştiinţe din România (1991), membru fondator alAcademiei de Ştiinţe şi Arte din Europa Centrală (1997), membruTitulesku fondator al Fundaţiei Europene (1991), membru alAsociaţiei de Ballkanistikës şi slavă (1992) şi un număr de alteorganisme ndërkombëyare academic ştiinţific şi cultural, membru alScriitorilor si Artistilor din Albania (1967) etc. El a lucrat laAcademia de Ştiinţe din Albania, albaneză a Radio-televiziunii şiMinisterul Afacerilor Externe, şi cu cauza a avut loc birourileexecutive în guvernele locale. De asemenea, prevăzut pentru mai mulţi ani în stilistica limbii italiene la Facultatea de Limbi Străine de la Universitatea din Tirana, fiind, de asemenea, autor al textului în cauză.
Autor al unui număr de volum literar, în proză şi poezie, de multe lucrări literare şi istorice în limba albaneză, română şi italiană, şi cudatorită unui număr de texte didactice universitare (în română),traducător de multe lucrări literare - limbi artistice şi ştiinţifice străinalbanez şi invers. A participat, cu lucrări şi în lucrări destul destiintifica internationala. A fost onorat cu premii internaţionale şidiplome de predare a stilistikës de limba italiana, istoria Balcanilor,pe plan local de traducere. Fondator şi editor al European Journal of Haemus şi preşedinte al Societăţii permanent Forumul CulturalHaemus, cu sediul în Bucureşti.